Detox

Lente in je lijf

De lente komt eraan!! Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van poetsen, maar het idee van een grote voorjaarsschoonmaak spreekt me wel aan. Alle hoeken en gaten van je huis uitsoppen met als resultaat een heerlijk fris en schoon huis. Dat klinkt erg aanlokkelijk.

Ook voor je lijf is zo’n grote schoonmaak een goed idee. Dat kan je doen door een week (of enkele dagen) te detoxen. Door een detox te doen, schoon je je lichaam op, creëer je ruimte voor jezelf en zorg je dus voor een fysieke en geestelijke gezonde balans. Hiermee voel je je ook veerkrachtiger.

Veel genoemde effecten van een detox zijn; meer energie, betere focus en een stralende huid. Voor een stralende huid zijn bietensap, vitamine C (kiwi, spruiten) en vitamine A (wortels, sinaasappels)

Een detox kan je op verschillende manieren aanpakken. Het belangrijkste is dat je alcohol, tabak, vlees, cafeïne en suiker tijdelijk uitbant uit je menu.

Een voorbeeld van een detoxmenu:

Als voorbereiding op de detox-kuur stop je 2 dagen van tevoren met alcohol en koffie en verminder je de inname van vlees en suiker. Na de detox moet je langzaam weer opbouwen, hiervoor neem je de helft van het aantal detox-dagen. Voeg langzaam weer granen en vlees/vis/kaas toe aan je menu.

Let wel; de eerste dagen voel je je waarschijnlijk slap en heb je honger, je krijgt hoofdpijn van het cafeïne gebrek en je darmen zijn van streek. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. Zorg goed voor jezelf tijdens een detox, rust voldoende uit en zorg voor ontspanning. Boek een heerlijke gezichtsbehandeling bij TOPSKINCARE.

Na afloop voelt je lijf schoon en je bent helder in je hoofd. Klaar om fris de lente in te gaan!

NB. Detoxen is niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen, mensen met ondergewicht, ernstige gezondheidsklachten of een eetstoornis. Als je twijfelt, zoek dan deskundige hulp bij het detoxen.